Body & Mind docenten

Sylvia Harskamp

Sylvia Harskamp

Yoga docent

Sinds lange tijd is het beoefenen van yoga een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik begon met de meer fysiek uitdagende Ashtanga en Vinyasa yoga en voelde me gaandeweg mijn yoga ontdekkingsreis steeds meer op mijn plek bij de ontspannende Hatha lessen. ’

En toen was daar ineens Yin yoga! Sinds mijn kennismaking met deze milde, maar toch intense vorm van yoga, wist ik meteen hier ga ik meer mee doen. Als moeder van 2 kleine kinderen, met veel werk, sociale en gezonde leefstijl ambities, biedt Yin yoga me het juiste ontspannende en verdiepende tegenwicht aan mijn vaak Yang ingerichte bestaan. Niet alleen de houdingen op de mat, maar ook de handvaten die vanuit meditatie en mindfulness aangereikt worden, geven me buiten de yoga studio overzicht en rust.

Werkzaam als trainer en coach voelde de keuze voor een Yin Yoga docenten opleiding als een logische verdieping. Inmiddels ben ik gecertificeerd Yin docente RYT200 en geniet ik enorm van het mogen overbrengen van Yin Yoga. SenseCity biedt een rustgevende en fijne plek om dit te doen.

Julie Doorman

Julie Doorman

Yoga docent

Als voormalig researcher bij een Werving & Selectie bureau en een consultancybedrijf, leg ik mij nu vooral toe op Vinyas Flow en Hot Yoga. Ook geef ik yoga lessen en workshops in het bedrijfsleven.

Ik beoefen al meer dan 30 jaar yoga en ben gediplomeerd Ashtanga Vinyasa Yoga docent. Sinds mijn opleiding train en studeer ik nog elke dag en vind mijn inspiratie in verschillende yogastromingen zoals Vinyasa, Kundalini en Yin Yoga en Qi Gong.

Mijn lessen zijn gevarieerd, doordat ik gedurende de vele jaren van beoefening mijn eigen stijl heb ontwikkeld. En ik verfijn en verdiept mijn lessen voortdurend.

Kenmerkend is de flow waarbij ademhaling en beweging één zijn. Het effect op de totale gezondheid is groot. Ik vind het heel mooi dat steeds meer mensen yoga beoefenen en geraakt worden door de filosofie. Als je regelmatig yoga beoefent en een geleidelijk pad volgt, raakt yoga steeds meer versmolten met je eigen leven. Je verbetert je flexibiliteit, kracht en je gezondheid. Je heelt jezelf. En, het is nooit te laat om met yoga te beginnen! Kom zelf ervaren!

Marco de Jager

Marco de Jager

Breathfulness en Enneagram coach

Het inspireert me om mensen bewustwording te geven over hun levenspad. Coachen doe ik vanuit het contact met mijn innerlijk weten, mijn hoger bewustzijn: intuïtief coachen door in het moment zijn, om de mannelijke energie in balans te brengen met de vrouwelijke energie.

Mijn coaching is waar mogelijk relativerend en voorzien van humor en indien nodig creëer ik openingen door een proactieve coachstijl, die prikkelend en ontwapenend is. Dit helpt om een evenwichtige kijk op het leven te houden en in balans te zijn met mijn sensitiviteit.

Door het werken met mensen word ik steeds meer één met de kern die we allemaal in ons hebben en die ons verbindt: liefde! Dat is de diepste drijfveer in mijn leven: om liefdevol in mijn leven te staan en anderen te inspireren, motiveren en uit te dagen om via de weg van Breathfulness weer de kracht en liefde in zichzelf te ervaren.

Binnen SenseCity deel ik graag mijn passie en ervaringen om anderen te inspireren door de workshops Breathfulness harmoniserend ademen en de cyclus/workshop Heldere kijk op het leven te begeleiden.

Jacquelien de Jager

Jacquelien de Jager

Breathfulness en Hooggevoeligheids coach

Ik kan mezelf omschrijven als fijngevoelig, nieuwsgierig en onderzoekend. Als kind begreep ik het leven en hoe mensen met elkaar omgingen niet zo goed en mijn gevoeligheid werd een last. Controle was mijn manier om hiermee om te kunnen gaan. Het onderdrukken en ontkennen van mijn gevoel leidde tot afstand nemen van mijn lichaam, met als gevolg depressie en vele lichamelijke klachten. Toch brachten juist de klachten mij 25 jaar geleden op het pad om mezelf weer terug te vinden.

Ik heb vele cursussen, workshops en opleidingen voor persoonlijke ontwikkeling gevolgd op velerlei gebieden en ik begon steeds meer verbanden te zien. Door bewust bezig te zijn met de ademhaling kon ik, wat ik inmiddels had geanalyseerd en begreep, gaan ervaren en integreren. Ook kon ik mijn fijngevoeligheid steeds meer als kracht te ervaren. Het is mijn kompas in mijn leven geworden.

Graag zet ik mijn ervaringen, kennis, helder weten en invoelende vermogens in om eenieder begeleidden om zichzelf weer terug te vinden. Binnen SenseCity begeleid ik de workshops Breathfulness harmoniserend ademen en de cyclus De kwaliteiten van Hooggevoeligheid.

Robert Simmelink

Robert Simmelink

Pilates docent

Ik geef al jarenlang Pilates lessen, waaronder nu ook de Pilates lessen bij SenseCity.

Door het beoefenen van Pilates ben ik leniger en sterker geworden. Ook heb ik door de beoefening mijn lichaam veel beter leren kennen. Precies dat is de kracht van Pilates voor mij.

Met veel plezier en enthousiasme begeleid ik mensen om ook deze voordelen van Pilates te ontdekken.

Kom je een keer meedoen?

Monique Verhulst

Monique Verhulst

Mindfulness trainer

Ik ervaar mindfulness als een krachtige manier om de kwaliteit van het leven te verbeteren, zowel met betrekking tot het werkzame als het privé leven.

Het doorgeven van dit krachtige middel is mijn missie. En zo anderen te begeleiden in dit proces van bewustwording naar meer rust, ruimte en gemakkelijker leven en tevens de beste versie van jezelf te worden.

Na de afronding van de studie Communicatiewetenschappen, ben ik zestien jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven op het gebied van marketing & communicatie.
Ik ben als trainer opgeleid en gecertificeerd in de hoogste categorie en ben ingeschreven bij het VMBN (Mindfulness Beroepsvereniging in categorie 1). Ik heb diverse nascholingen gevolgd op het gebied van Mindful Werken en Mindful Communiceren en heb de postuniversitaire opleiding tot MiO Trainer (Mindfulness trainer in Organisaties) met succes afgerond.

Naast het geven van reguliere Mindfulness Trainingen, Mindfulness Plus Trainingen en Vervolgtrainingen Mindfulness Extensive aan groepen op open inschrijving, geef ik Mindful Werken Trainingen en workshops in organisaties.

Praktisch, compassievol, veilig en humor zijn woorden die mij typeren als trainer. Ik ontmoet je graag!

Evie Koreman & Max Rinzai

Evie Koreman & Max Rinzai

Meditatie docenten

Wij zijn beiden heel gepassioneerd in het geven van onze actieve meditatielessen. Onze opleiding hiervoor hebben we gevolgd in India, maar niet tegelijkertijd. Nu werken we samen om deze mooie methodes over te brengen naar een ieder die het wil ervaren, in het Engels en Nederlands, met een duidelijke uitleg vooraf en begeleiding indien gewenst.
Het woord ‘meditatie’ brengt voor velen een beeld met zich mee van zitten in lotushouding, met ogen dicht, en dan tot rust proberen te komen. Deze traditionele methode stamt uit de tijd van Buddha, maar onze levens zijn zo anders dan toen. Het centrum van onze persoonlijkheid was toen niet het hoofd maar het hart. De meditaties die wij geven zijn speciaal ontworpen voor de moderne mens; ze beginnen niet met stilte en rust maar met activiteit om opgehoopte energie vrij te geven, leidend tot een staat van kalmte waarin meditatie kan bloeien.
Wij nodigen je van harte uit een les bij ons te komen volgen, en hopen dat deze technieken je net zoveel mogen brengen als ze ons doen.